A Review Of Cara jimat Minyak Kereta



salam bro nak tanya..air coolant blh masuk tak melalui bearing water pump, jika seal dy rosak Delete

Jika kereta tidak bergerak atau berhenti, matikan enjin walaupun beberapa minit terutama ketika singgah di kedai atau sekadar menunggu seseorang.

two. Kalau anda dah bayar tanpa Verify stok dulu dan stok habis, barang anda akan dipos lepas stok baru sampai kepada saya.

PASTIKAN anda menggunakan minyak njin yang berkualiti dan bukan yang jalanan punya minyak njin..cuba perhatikan dalam buku LC korang..bagi yang baru beli lc tu tau lah tu.

Warming up enjin kereta anda sekurang-kurangnya 30 saat setelah enjin dihidupkan. Tak perlu tekan pedal untuk warming up kerana ia akan membazirkan minyak sahaja.

Pandu terus sebaik enjin dihidupkan tapi pada kelajuan rendah kerana langkah itu membolehkan enjin lebih cepat panas dan pergerakan minyak enjin lebih baik.

In ninth position will come the Honda MSX125. An simple to use, practical motorcycle by using a 125cc engine, this bicycle has sufficient electricity to satisfy your needs. Its fuel capacity is 5.

Keta kalau tak rentap pikap,Warm more info up sebelum jalan retain bawah 120km insyaalah mesti jimat punye.Kalo nak try out pun cari keta yang atas seven thn baru here ngam.Enjin moden kebanyakan semua ada preserve minyak ke pe.

Kebanyakan pemilik-pemilik Perodua Myvi pernah memiliki kereta lain sebelum itu, jadi mereka dapat membuat penilaian antara Perodua Myvi dengan kereta daripada lain-lain product.

i-demand scam suggests: July 18, 2008 at twelve:16 pm Aku rasa la i-demand / e-cost atau magnet2 jimat minyak nih semua barangan tipu/tiruan/scam jer… amik kesempatan terhadap harga petrol yang naik nih…. Kalau nak voltage stabilizer yg bagus, telah diguna oleh kereta-kereta lumba jepun dan telah diuji kekuasaan dan kehebatannya adalah jenama PIVOT RAIZIN ( ), harga pon murah RM380. Tapi awas ada kedai aksesori kereta jual yang ciplak/tiruan….

As is often found, the Teeletrik T-70 is appreciably more affordable in use. An electrical motorcycle can help you save thousands of ringgits when compared to conventional fuel dependent bikes.

Its recent fuel efficiency ratio sits at 2.2litres/100km, meaning check here you'll be able to go an impressive 181km in advance of refuelling.

P/S : Tetapi kalau dapat kereta jimat minyak sekalipun, bawa kereta macam pelesit pun tidak berguna juga. Pandua cermat jiwa selamat.

Bagaimanapun, kami juga sempat memandu dalam hujan, dan bunyi percikan air yang kedengaran dari bahagian bawah kereta sebenarnya agak kuat. Jadi, aspek kebisingan dalam kabin ini masih boleh dipertingkat.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15